Начало
БТВ разказва за 66 СОУ
Търсим най-готиния учител

БТВ разказва за 66 СОУ

Албена Цветкова е учител по български език и литература в 66 СОУ „Филип Станиславов“ повече от 20 години.

„Благоговение пред учителя!“ – тази латинска мъдрост предопределя професионалния й път още от детските й години. И като учител, била е и главен редактор на списание за отглеждане и възпитание на деца, тя се е ръководила от максимата, че все пак тържеството на доброто е неоспоримо.

Албена Цветкова

Албена Цветкова

Една от любимите й поетеси А.Ахматова определя любовта като петото годишно време, т.е. постоянен сезон. И тя е влюбена непрекъснато. В семейството си, в приятелите си, в своите ученици.

Определя себе си не като строг, но като справедлив учител.

Г-жа Цветкова искрено се надява, че учениците й ценят родния език и умеят да разпознават знаците в литературните творби, които показват пътя към вечните истини и човешките ценности.

Г-жа Албена Цветкова обожава поезията, малките жестове я обезоръжават. Осъзнала е, че благодарността е висша добродетел. В сърцето й има специално кътче за страхотните й приятели. Не приема посредствеността и агресията, наглостта и апатията.

Гордее се с всички свои ученици, сред които са невероятната певица Мариана Попова, талантливият режисьор Съни Сънински, много учители и художници, икономисти и лекари… И се надява там някъде, в добрите им сърца, да е закътан завинаги споменът за 66 Средно общообразователно училище!

 

Етикети:

2 коментара

Оставете Коментар

*

*